Friday, February 2, 2007

Furnicuta productiva ( varianta " amuzanta" a MLM )

Furnicuta productiva
În fiecare zi, în zorii zilei, sosea la serviciul sãu Furnicuta productivã si fericitã în felul ei. Acolo îsi petrecea zilele Furnicuta : muncea, muncea cu spor, si canta veselº.
Ea era fericitã si firma mergea foarte bine. Dar… BONDARUL, director general la firma unde lucra Furnicuþa, a considerat cã nu era posibil ca Furnicuta sã lucreze de capul ei, asa cã a creat postul de Supraveghetor. Pentru acesta l-a angajat pe SCARABEU, care avea multã experientã.
Prima preocupare a Scarabeului supraveghetor a fost sã organizeze munca Furnicutei, si a pus-o sã facã rapoarte de activitate zilnice. În curând a fost necesarã angajarea unei Secretare pentru a-l ajuta pe Scarabeu la citirea si înregistrarea rapoartelor Furnicutei. Asa cã au angajat o PÃIENJENITÃ care organiza actele si raspundea la telefon. Între timp, Furnicuta productivã si fericitã muncea, muncea, muncea… BONDARUL, directorul general, era foarte multumit de rapoartele date de SCARABEU, asa cã a mai cerut statistici, indicatoare de gestiune si pronosticuri. Atunci a fost nevoie de angajarea unui GÂNDAC, asistent pentru supreveghetor… …si a mai fost nevoie de un nou calculator si de o imprimantã color.
Curând, Furnicuta productivã si fericitã a început sã se plângã de toatã hârtogâraia si de toate rapoartele pe care trebuia sã le facã.
Cântecul ei nu mai era la fel de vesel ca inainte. BONDARUL, directorul general, vãzând aceasta, a considerat cã trebuie sã ia mãsuri. Asa cã a creat postul de sef de departament, acolo unde lucra Furnicta productivã si fericitã. Postul i-a revenit unui GREIER, care si-a fãcut un birou nou, modern si echipat corespunzãtor. Noul sef de departament avea nevoie de un asistent, care sã îl ajute în pregatirea planului strategic si a bugetului pentru departamentul la care lucra Furnictþa productivã si fericitã.
Furnicuta nu mai cânta ca înainte, si era din ce în ce mai stresatã. Într-o zi, directorul general, uitându-se peste cifre, si-a dat seama cã departamentul unde lucra Furnicuta nu mai era la fel de rentabil ca înainte. Asa cã a angajat-o pe BUFNItÃ, consultant de specialitate, pentru un diagnostic.
Bufnita a stat 3 luni la firmã; în urma studiilor fãcute a tras urmãtoarea concluzie: “Departamentul are prea mult personal…”
Asa cã, urmând sfatul specialistului, s-a fãcut o reducere de personal. FURNICUTA a fost prima pe listã, deoarece era nemultumitã mereu…
Moralã: Nici sã nu-ti treacã prin cap sa fii o Furnicutã productivã si fericitã. E de preferat sa fii incompetent si nefolositor. Incompetentii nu au nevoie de supraveghetor… - toatã lumea îsi dã seama de ce. Si dacã, în ciuda “eforturilor” tale, esti productiv, sã nu arati - pentru nimic în lume - cã esti fericit. Asta nu ti se va ierta! Dar dacã, în ciuda celor de mai sus, te incãpãtânezi sã fii o FURNICUTÃ PRODUCTIVÃ sI FERICITÃ, lucreazã pe cont propriu, astfel încât sã nu ai în cârcã bondari, scarabei, paianjeni, gândaci, greieri si bufnite în felul acesta.
Acest articol a fost trmis de doamna Ionescu Gabriela, MLM-ista convinsa, care " l-a
cules" de pe internet.

No comments: