Friday, February 2, 2007

Opinii despre MLM ( multi level marketing)

Opinii despre MLM ( multi level marketing )

Opiniile din acest articol apartin d-lui Tudor Campianu si au fost transmise la subiectul " Prima afacere pe internet" a grupului Yahoo.

Incep cu cuvintele lui John Paul Getty, multimiliardar american:
" Prefer sa am un procent din efortul a o suta de oameni decat o suta de procente din eforturile mele proprii".
Pentru a intelege mai bine fenomenul, va recomand sa cititi" AL TREILEA VAL- NOUA ERA IN NETWORKMARKETING" a lui RICHARD POE, carte aparuta la editura AMALTEA, am cumparat - o recent dintr- o librarie cu numai 8.5 ron, autorul este un ziarist american care a facut cercetari si documentari pentru a scrie un articol, nu e implicat in acest tip de afaceri; ulterior, fascinat de acest fenomen, a scris o
serie de carti referitoare la acest subiect.
Sigur ca exista multi sceptici, exista si multe tunuri, asta gasim si in afacerile clasice, insa networkmarketingul functioneaza, sunt milioane de persoane care castiga bani frumosi, bani legali, asa cum castiga orice salariat sau patron din afaceri traditionale.
Conform studiilor lui Richard POE, parintele multilevelmarketingului este Dr. Carl Rehnborg, care a infiintat in 1941, firma NUTRILITE PRODUCTS Inc., firma care astazi face parte din concernul AMWAY.
Produsele NUTRILITE au fost inca de la inceput distribuite in sistemul MLM- multilevelmarketing.
Va recomand sa cititi aceasta carte, desigur, daca sunteti interesati sa obtineti cat mai multe informatii si sa va pronuntati in cunostinta de cauza, si aici ma refer la acei gica- contra, care nu se informeaza inainte de a arunca in stanga si in dreapta cu noroi.
Cat despre piramide, sa nu uitam ca cel mai clasic model de piramida este orice firma din afacerile clasice: nivel1- director general, nivel 2- director economic, director tehnic, director productie, etc. nivel 3- sef birou cutare, nivel 4..., nivel 5..., etc. Diferenta intre cele 2 piramide este ca in afacerile clasice esti, in general, undeva in pluton, pe cine stie ce nivel si nu ai decat sanse
foarte mici sa ajungi in varf. In networkmarketing, esti de la inceput in varful piramidei tale, fiindca tu iti construiesti propria ta piramida, cladesti singur
nivelul 2, apoi cei de pe 2 cladesc nivelul 3 pentru tine, construindu- si de fapt nivelul 2 pentru ei, etc., ei nu muncesc pentru tine, muncesc pentru ei, dar iti construiesc si tie piramida.
Autor Tudor Campianu